Het ontstaan van de Heeren(mid)dag

 

Indertijd kwam regelmatig de opmerking dat de Zaanse Golf Club in vergelijking met andere clubs geen Heeren(mid)dag kent.

"Wel, dan beginnen we er toch mee" werd al snel gezegd. Maar, op de vraag wie dat zou willen opzetten gingen alle hoofden richting Hans Woudstra en Leo en Cees Stolp.

Dus snel een mooie inschrijflijst opgesteld en de Heeren(mid)dag was geboren. Met gemiddeld 25 tot 35 deelnemers kun je eigenlijk wel zeggen, dat de Heeren(mid)dag op de Zaanse een niet meer weg te denken gezelligheidsevenement genoemd mag worden.

 

Denis Lapaix, onze 1ste sponsor, verzorgde een mooie fles wijn.

Dit voorbeeld deed goed volgen en er melden zich nu wekelijks deelnemers die de prijzentafel rijkelijk sponsoren.

Veel deelnemers duiken nu 's woensdags de kelder in om mooie wijn, balletjes of andere interessante snuisterijen te kunnen doneren

 

Het is nu alweer de {source}<script type="text/javascript">document.write(thisyear - 2007);</script>{/source}12e jaargang voor een clubevent, dat 's morgens begint en vaak tot laat in de middag de Heeren aan de HeerenTafel bindt.

Inmiddels heeft de Heeren(mid)dag status met een heuse Teesluiting.

Een gezelligheidsevenement met een hoog sociaal karakter. De wedstrijden zijn niet alleen toegankelijk voor leden van de Zaanse Golf Club, introducees zijn ook van harte welkom.

 

Vanzelfsprekend gaat het bij de Heeren ook ergens om.

Er wordt gespeeld om de door Tine de Haan voor de Heeren(mid)dag speciaal ontworpen en gefabriceerde "Den Vergulden Wisselsoepkom".

Degene, die in een trimester de meeste punten heeft behaald mag zich de trotse winnaar noemen. Tevens is er een mooie bokaal voor de Birdie-kampioen.