woensdag, 14 februari 2024 22:29

Les nemen loont voor Johan Karregat, regen teistert ook HEERENDAG, maar scores vallen niet tegen !

Het houdt maar niet op !

Onstuimig weer teistert al maanden de Zaanse en ook de greenkeepers worden gek van de vele regen.

Drijfnatte fairways bemoeilijken hun werkzaamheden en dat is al vele weken zo.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Jack de Goede als hij mistroostig vanuit het kantoortje van Rob Broekema naar buiten kijkt.

Daar gutst de regen op die woensdagmorgen weer tegen de ramen, trekt de Zuidwester aan en is het voor de zoveelste keer afzien voor de - dit keer vijftien - deelnemers aan de HEERENDAG.

Toch zijn de scores niet echt slecht te noemen. Volendammer Johan Karregat had deze week les gehad van Mark Metgod en is diens raadgevingen niet vergeten. Hij wint de wedstrijd met 35 stableford-punten en dat is een knappe prestatie !

Ook Theo Hoffman en Cor Korver, met 33 punten respectievelijk tweede en derde, komen goed voor de dag al kwam Theo moeizaam uit de startblokken met elf punten over de eerste negen holes...

 

Omdat de dames een dag eerder de computertas incompleet (geen verlengsnoer en geen muis) hadden achter gelaten maakte lichte paniek zich aanvankelijk van wedstrijdleider Keees Raa meester.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed en constateerde de voorzitter dat Jan Steenstra de neary op hole 2 had geslagen.

Zijn bal lag niet meer dan zestig centimeter van de pin.

De vaak modderige baan liep dit keer erg zwaar, maar no returns bleven uit !

 

De sponsors Wim Alblas, Martin Botterweg en Theo Hoffman werden bedankt voor hun bijdragen en Hans Larooi moest het dit keer met 17 punten met de aanmoedigingsprijs doen.

Penningmeester Han Vermeij kreeg met 33 punten de eervolle vermelding.

Er werden in totaal drie birdies gemaakt en Jan Steenstra, Theo Hoffman en Adrie Greuter maakten ze, spelende in dezelfde flight.

 

MIJNE HEEREN, de lente is nog ver weg.

Ook woensdag aanstaande moeten wij het doen met onzekere weersomstandigheden.

Maar na afloop overheerst in ons clubhuis de gezelligheid en is de voldoening over het volbrengen van de achttien holes groot !

TOT DAN !!