woensdag, 10 januari 2024 22:29

Afwezige Adrie Greuter wint birdie-klassement, Prinsze mist (nog) eindzege en Van Wijk triomfeert op uiterst bewogen HEERENDAG !

Aan de vooravond van onze Nieuwjaarsreceptie (hopelijk komt er nu eens een flink aantal leden opdagen in een de laatste tijd gezellig ogend clubhuis !) is de beslissing in het laatste trimester van dit jaar op de HEERENDAG weer niet gevallen...

Omdat koploper Adrie Greuter afwezig was had runner-up Robert Prinsze slechts vier punten nodig om "Den Vergulden Wissel Soepkom" te veroveren.

En dat zou wel gaan lukken, dacht iedereen.

 

Maar Robert bleef met 28 stableford-punten steken op de achtste plaats....

Hij haalde zodoende geen vier punten in het totaal-klassement, maar drie waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Adrie !

Een haast ongelofelijke apotheose van een weer bewogen trimester !!

Komende woensdag moet dan ook de definitieve beslissing vallen al heeft Adrie Greuter, onze laagste handicapper, al een prijs binnen.

Met vier birdies won hij het birdie-klassement en die trofee wordt hem (bij aanwezigheid...) op de volgende HEERENDAG dan ook uitgereikt.

 

Het was weer een gezellige boel op de Zaanse, waar de voorzitter afscheid nam van penningmeester Dick Kok. Dick blijft wel verbondden aan de HEERENDAG, maar wacht met spelen op het mooie weer...

Hij kreeg een fles champagne en omdat er nog wat geld in zijn portefeuille zat gaf hij spontaan een rondje.

Zijn opvolger Han Vermeij is intussen ingewerkt en dat belooft het één en ander...

Op het laatste moment meldden zich twee sponsors en dat waren Robert Prinsze (fraaie Merlot) en Rob Boere. Rob had een spiksplinter nieuwe uitschuifbare putter meegenomen en ja, die wordt dus volgende week eigendom van Robert Prinsze of Adrie Greuter !

In het dagklassement won Frans van Wijk met 33 punten de wedstrijd, gevolgd door Jan Steenstra (2e) en Han Vermeij met respectievelijk 32 en 31 punten.

 

De eervolle vermelding ging naar Hans Larooi met 31 punten.

Alleen Frans van Wijki maakte een birdie en de aanmoedigimgsprijs was met 17 punten voor George de Jong.

De neary op hole 2 ging naar Robert Prinsze. Intussen is vakantieganger en wedstrijdleider Kees Raa weer veilig uit Italie en Oostenrijk terug gekeerd.

En dat is een pak van het hart van alle deelnemers aan de HEERENDAG !!

 

Mannen tot woensdag op een baan hopelijk zonder stuiterende fairways !

TOT DAN !!